Koop
meerdere produkten
en ontvang 5% korting !

Koop meerdere produkten
en ontvang 5%
korting !

• ORIVeDA's bedrijfsstrategie is uiterst transparant. De kern is om onze klanten te voorzien van de kwalitatief best mogelijke producten, informatie en achtergrond betreffende die producten en optimale service. Ook moeten de producten betaalbaar zijn.

• We zijn geen naiëve enthousiastelingen of simpelweg verkopers: we zijn genuanceerd en kritisch en experts in ons vakgebied. Onze teksten zijn niet afkomstig van Wikipedia maar uit gedegen literatuuronderzoek. Hoewel pas actief sinds december 2010 kunnen we mede door deze strategie inmiddels bogen op klanten in ruim 85 landen.

• Onze kernactiviteit is het verkopen van goed gedocumenteerde medicinale paddenstoelen-extracten. Daarnaast hebben we enkele gerelateerde speciale producten zoals een 'Stress-Management-Stack' en gezuiverd Shilajit • Mumijo.

Voor een beknopt overzicht van de punten waarop we ons onderscheiden klik hier.


• ORIVeDA extracten zijn zonder overdrijving de meest krachtige in hun soort (wereldwijd!), met gegarandeerde percentages van de belangrijkste actieve bestanddelen. We garanderen dat deze bestanddelen 'bio-available' zijn: opname door het lichaam (en daarmee therapeutisch potentieel) is dus verzekerd. Dat is minder vanzelfsprekend dan het klinkt!

• We kunnen onze kwaliteitsclaims onderbouwen met harde feiten: 'Certificates of Analysis' van onafhankelijke onderzoekslaboratoria zijn hier beschikbaar.
De research waarop de reputatie van deze medicinale paddenstoelen is gebaseerd is te raadplegen via deze webpagina.

• Vanaf het allereerste begin hebben we het gebruik van extracten benadrukt. Alleen door extracten te gebruiken kan therapeutisch potentieel worden gegarandeerd. Voor meer informatie kijk op deze pagina.

• Al in 2012 begonnen we als eerste ter wereld met het specificeren van beta-glucanen op onze labels. Dit zijn de belangrijkste actieve bestanddelen van de meeste medicinale paddenstoelen. Toendertijd vermeldde 98% van de verkrijgbare paddenstoelenprodukten geen enkele specificatie en de rest vermeldde hooguit 'polysaccharides', een algemene term die ook veel niet-bioactieve bestanddelen omvat. Feitelijk ongeschikt als indicator van kwaliteit.

Momenteel is het vermelden van beta-glucanen als indicatie van kwaliteit redelijk ingeburgerd. Er bestaat inmiddels ook een officieel geaccepteerde analyse-standaard zodat er feitelijk geen reden meer is om niet te testen. We adviseren consumenten dan ook om de verkoper altijd om bewijs te vragen als die een kwaliteitsclaim gebruikt.

• Oriveda is ook de eerste die cordycepin als kwaliteitsindicator gebruikt voor Cordyceps. We zijn verder de eerste en tot dusverre de enige die de NGF-bevorderende bestanddelen specificeert waar Lion's Mane bekend om staat - terpenen.

Kort samengevat kunnen we stellen dat we vanaf het allereerste begin voorop hebben gelopen bij het instellen en aanscherpen van kwaliteits-standaarden in deze niche van de supplementenwereld.
Onze benadering maakt het voor consumenten gemakkelijker om een kwaliteitsprodukt te kiezen en om misleidende informatie als zodanig te kunnen onderkennen. Kijk op onze FAQ-pagina voor meer achtergrond !

• Bij geen enkel ander bedrijf krijgt u zoveel waar voor uw geld. Niet alleen zijn onze prijzen vaak lager dan vergelijkbare producten, maar daarnaast zijn de percentages actieve bestanddelen doorgaans aanzienlijk hoger: in sommige gevallen ruim drie maal zo hoog als de beste concurrent.

En zoals gezegd, we garanderen daarnaast dat die therapeutisch belangrijke actieve bestanddelen ook echt door uw lichaam kunnen worden opgenomen. Onze kwaliteitsclaims worden bevestigd door testrapporten. Deze 'Certificates of Analysis' zijn hier in te zien.

• In ZO-Azië worden medicinale paddenstoelen al eeuwen gebruikt. Dit gebied herbergt dan ook de meest kritische consumenten - en daarom zijn we trots te kunnen melden dat ons klantenbestand in Z-Korea, China, Japan en Taiwan sterk groeiende is.
• We bieden maximale service: we zijn 7 dagen per week online en de vragen van onze klanten worden zeer gedetailleerd beantwoord. Deze vragen zijn ook voor ons erg belangrijk: ze bieden soms onverwachte invalshoeken en helpen ons nieuwe producten te ontwikkelen.

• Om contact met ons op te nemen kunt u deze link gebruiken. Omdat we in 24 tijdzones tegelijkertijd actief zijn is telefonisch contact helaas ondoenlijk.

• ORIVeDA is een geregistreerde merknaam van Oriveda BV, Amsterdam, lid van de Amsterdamse Kamer van Koophandel sinds 01-1997, onder nr. 66136016.
BTW #NL856410147B01Kijk eerst bij de veelgestelde vragen voordat u contact met ons opneemt !


 • Oriveda is de enige verkoper die betrouwbare testrapporten openbaar maakt

  •  Kwaliteits Controle  •
  Analyse Certificaten

 • A B M

  Het belangrijkste bioactieve ingredient van Agaricus blazei Murrill (ABM) is beta-glucaan. Een goed ABM supplement is een heet water extract van het vruchtlichaam, nooit van het mycelium of biomassa.

  TEST RAPPORTEN
 • C C C E

  De belangrijkste bioactieve ingredienten van CCCE zijn beta-glucanen, adenosine en cordycepine. Drie verschillende soorten bioactief beta-glucaan zijn in CCCE gecombineerd, alle gebaseerd op heet water extracten van vruchtlichamen (Lion's Mane, Maitake en 'Turkey Tail' [het elfenbankje]). Het cordycepine en adenosine is afkomstig een heet water extract van Cordyceps militaris vruchtlichamen.

  TEST RAPPORTEN
 • C H A G A

  De belangrijkste bioactieve ingredienten van Chaga zijn beta-glucanen, polyfenolen (dit zijn anti-oxidanten) en triterpenen (met name betuline zuur).

  Kwalitatief goede Chaga supplementen zijn heet water/alcohol extracten, gebaseerd op de in het wild geoogste sclerotia van deze zwam. Nooit gekweekte Chaga, dat is een totaal ander produkt met geheel andere eigenschappen! (Gecultiveerde Chaga is eenvoudig te herkennen - het extractpoeder is beige inplaats van zwart-bruin).

  TEST RAPPORTEN
 • C O R D Y C E P S    C+

  De belangrijkste bioactieve ingredienten van Cordyceps zijn adenosine, en cordycepine. Niet 'cordycepic acid' (ook 'D-Mannitol' genoemd) dat is een suikermolecuul wat in veel planten aanwezig is en niet bioactief is..
  Beta-glucaan is belangrijk, maar dit is geen uniek ingredient van Cordyceps. Het heeft niet direct te maken met de specifieke Cordyceps eigenschappen zoals revitaliserend, vaatverwijdend enzovoort.

  Een kwaliteitsprodukt is gebaseerd op mycellium gekweekt volgens de 'deep layer'* methodiek(Cordyceps sinensis CS-4) en / of op Cordyceps militaris vruchtlichamen. Nooit op biomassa ! Een dergelijk product is sterk verdund met zetmeel, niet goed opneembaar en zal ook nooit cordycepine of adenosine kunnen specificeren. Dat is afwezig is in biomassa producten.


  *'deep layer' betekent 'gekweekt in vloeibaar substraat' inplaats van het goedkopere rijst/graan. Het voordeel van deze methode is dat er nooit restanten van de voedingsbodem achterblijven in het eindproduct. Een eindproduct met substraatrestanten bestaat doorgaans uit 60 - 70% stijfsel (= onverteerd graan) en moet als 'biomassa' op het label vermeld worden. Dat gebeurt niet altijd, helaas. De 'deep layer' methode wordt alleen in Azië toegepast.

  TEST RAPPORTEN
 • M A I T A K E    G R I F O L A N

  Het belangrijkste bioactieve ingredient van Maitake is beta-glucaan.
  Maitake vruchtlichamen bevatten een uniek type beta-glucaan. In lijn met wetenschappelijk onderzoek moet een kwaliteitsextract van Maitake een heet water extract gebaseerd op vruchtlichamen zijn. Nooit een biomassa product.

  TEST RAPPORTEN
 • L I O N 'S  M A N E   L+

  Lion's Mane kan op verschillende manieren worden gebruikt.

  Geconcentreerde heetwater-extracten zijn erg goed als basis van de algemene gezondheid en de spijsvertering. Ze zijn vergelijkbaar met bijvoorbeeld ABM qua werking en inzetbaarheid. Beta-glucanen zijn dan ook de belangrijkste indicatie van kwaliteit en een dergelijk product moet zijn gebaseerd op vruchtlichamen, niet op biomassa of mycelium.

  Ongefilterde heetwater-extracten van het vruchtlichaam (ook wel 'lossless' of '1:1' genoemd) hebben een breder spectrum omdat de niet-wateroplosbare bestanddelen (hericenones en sterolen) er niet zijn uitgefilterd. Research hint op een synergistisch effect tussen al deze bioactieve stoffen. De functionaliteit is relatief beperkt omdat de percentages van bioactieve stoffen worden verdund door de aanwezigheid van niet-functionele stoffen (vezels, eiwitten etc.) die er doorgaans worden uitgefilterd. Desalniettemin is de functionaliteit hoger dan het niet-geëxtraheerde poeder wat met succes in drie van de vier klinische onderzoeken werd gebruikt.

  Alcohol extracten zijn geoptimaliseerd voor nootropische effecten (het vertragen van de negatieve, leeftijds-gerelateerde achteruitgang van NGF / BDNF productie). De kwaliteitsindicatoren zijn erinacines* en hericenones* (twee groepen bioactieve stoffen die bij de terpenen worden ingedeeld) en daarnaast polyfenolen.

  De volgens de 'deep layer'** methode gekweekte mycelia zijn de belangrijkste bron van deze terpenen (4 - 8 maal meer opbrengst dan vruchtlichamen).

  Een combinatie van een 'lossless' heetwater extract met een zuiver mycelium extract (alcohol-extract, geoptimaliseerd voor erinacines) is de beste manier om het potentieel van Lion's Mane te benutten.

  Heet water / alcohol (dual) extracten zijn daarentegen een compromis. De water-oplosbare ingredienten worden verdund door de alcohol-oplosbare stoffen en vice versa. Tot op zekere hoogte kan dit mogelijk worden gecompenseerd door de aanbevolen dosis te verdrie- of viervoudigen, maar dat maakt het gebruik fors duurder. Zuiver mycelium is idealiter een van de grondstoffen, maar tot op heden heeft alleen Oriveda dit.

  In aanmerking genomen dat 99% van alle Lion's Mane supplementen kwalitatief matig tot slecht zijn, is het aan te bevelen om alle genoemde kwaliteitsindicatoren goed te verifiëren.


  *De niveau's van de Hericenones en de Erinacines kunnen worden vastgesteld met de HPLC-UV-ESI/MS lab-methodiek. Deze methode is dezelfde methode die werd gebruikt om deze elementen oorspronkelijk te isoleren en wordt in diverse publikaties uitvoerig beschreven.

  **'deep layer' betekent 'gekweekt in vloeibaar substraat' inplaats van het goedkopere rijst/graan. Het voordeel van deze methode is dat er nooit restanten van de voedingsbodem achterblijven in het eindproduct. Een eindproduct met substraatrestanten bestaat doorgaans uit 60 - 70% stijfsel (= onverteerd graan) en moet als 'biomassa' op het label vermeld worden. Dat gebeurt niet altijd, helaas. De 'deep layer' methode wordt alleen in Azië toegepast.

  TEST REPORTS - Mycelium Alcohol Extract
  TEST REPORTS - Vruchtlichaam 1:1 Water extract
 • T U R K E Y    T A I L   P S P - 5 0

  Het belangrijkste bioactieve ingredient van Turkey Tail (Coriolus versicolor - 'Elfenbankje') is beta-glucaan.

  Turkey Tail bevat twee types beta-glucaan, die geheel of gedeeltelijk aan peptides/proteinen zijn gekoppeld om op die manier bioactieve glyco-proteinen / proteoglycanen te vormen. 'PSP' en 'PSK' zijn andere namen voor deze verbindingen. In lijn met het bestaande wetenschappelijke onderzoek moet een Turkey Tail extract bij voorkeur gebaseerd zijn op een specifieke 'deep layer'* gecultiveerde mycelium-stam (COV-1) van deze zwam.


  *'deep layer' betekent 'gekweekt in vloeibaar substraat' inplaats van het goedkopere rijst/graan. Het voordeel van deze methode is dat er nooit restanten van de voedingsbodem achterblijven in het eindproduct. Een eindproduct met substraatrestanten bestaat doorgaans uit 60 - 70% stijfsel (= onverteerd graan) en moet als 'biomassa' op het label vermeld worden. Dat gebeurt niet altijd, helaas. De 'deep layer' methode wordt alleen in Azië toegepast.

  TEST RAPPORTEN
 • R E I S H I  P R I M O

  De belangrijkste bioactieve ingredienten van Reishi zijn beta-glucaan maar met name 'ganoderic acids' (een soort triterpenen).

  Een goed Reishi supplement is altijd een combinatie van een heet water en een alcohol extract (anders zullen er geen 'Ganoderic acids'/triterpenen in het product zitten). Het extract moet beslist op het vruchtlichaam gebaseerd zijn, nooit op mycelium of biomassa. Mycellium bevat geen 'Ganoderic acids'/triterpenen, dus wat Reishi uniek maakt ontbreekt in een mycellium produkt.

  Er wordt enorm gesjoemeld met Reishi supplementen - let daarom op de specificaties en de test rapporten.

  Reishi beta-glucanen zijn geheel of gedeeltelijk aan peptides/proteinen gekoppeld om op die manier bioactieve glyco-proteinen / proteoglycanen te vormen, vergelijkbaar met soortgelijke verbindingen in Turkey Tail en Maitake. Er bestaat momenteel geen geaccepteerde methode om deze te meten, dus we kunnen deze niet verder specificeren.

  Voorheen specificeerden we net als veel andere verkopers 'triterpenen' op ons label. Omdat er nu een testmethode beschikbaar is die de feitelijke bouwstenen van deze triterpenen kan meten -de 'ganoderic acids'- zijn we daarop overgestapt. Het product is ongewijzigd, maar de specificaties zijn nu anders. Door de nieuwe -uiterst precieze- meetmethode bleken onze "≥ 6% triterpenen" in werkelijkheid maar ± 2% te zijn, uitgesplitst in 10 verschillende 'Ganoderic acids'.

  De gebruikelijke methode on 'triterpenen' te meten is HPLV/UV-VIS, die echter erg onnauwkeurig is; de uitkomsten zijn zo'n 3x te hoog doorgaans. Daarom is deze methode wel erg populair bij verkopers van supplementen; d.i. iets om in het achterhoofd te houden als u producten gaat vergelijken. De UV-VIS methode wordt bijvoorbeeld gebruikt voor actieve stoffen in Bacopa en Kurkuma, triterpenen en ga zo maar door.

  TEST RAPPORTEN
 • S H I L A J I T  •  M U M I J O

  De belangrijkste bioactieve ingredienten van Shilajit zijn 'humic acid' en 'fulvic acid'.

  Kort geleden is een internationale standaard ontwikkeld om deze stoffen goed te kunnen meten. (AOAC). Er zijn veel andere methodes in gebruik maar geen daarvan is betrouwbaar. Dat ze toch veel worden gebruikt komt omdat de uitkomsten altijd veel hoger zijn. Dat doet het natuurlijk beter bij de marketing, maar in feite is dit bewuste misleiding van de klant.

  TEST RAPPORTEN

Please select your region / currency