Koop
meerdere produkten
en ontvang 5% korting !

Koop meerdere produkten
en ontvang 5%
korting !

• ORIVeDA's bedrijfsstrategie is uiterst transparant. De kern is om onze klanten te voorzien van de kwalitatief best mogelijke producten, informatie en achtergrond betreffende die producten en optimale service. Ook moeten de producten betaalbaar zijn.

• We zijn geen naiëve enthousiastelingen of simpelweg verkopers: we zijn genuanceerd en kritisch en experts in ons vakgebied. Onze teksten zijn niet afkomstig van Wikipedia maar uit gedegen literatuuronderzoek. Hoewel pas actief sinds december 2010 kunnen we mede door deze strategie inmiddels bogen op klanten in ruim 85 landen.

• Onze kernactiviteit is het verkopen van goed gedocumenteerde medicinale paddenstoelen-extracten. Daarnaast hebben we enkele gerelateerde speciale producten zoals een 'Stress-Management-Stack' en gezuiverd Shilajit • Mumijo.

Voor een beknopt overzicht van de punten waarop we ons onderscheiden klik hier.


• ORIVeDA extracten zijn zonder overdrijving de meest krachtige in hun soort (wereldwijd!), met gegarandeerde percentages van de belangrijkste actieve bestanddelen. We garanderen dat deze bestanddelen 'bio-available' zijn: opname door het lichaam (en daarmee therapeutisch potentieel) is dus verzekerd. Dat is minder vanzelfsprekend dan het klinkt!

• We kunnen onze kwaliteitsclaims onderbouwen met harde feiten: 'Certificates of Analysis' van onafhankelijke onderzoekslaboratoria zijn op aanvraag beschikbaar.
De research waarop de reputatie van deze medicinale paddenstoelen is gebaseerd is te raadplegen via deze webpagina.

• Vanaf het allereerste begin hebben we het gebruik van extracten benadrukt. Alleen door extracten te gebruiken kan therapeutisch potentieel worden gegarandeerd. Voor meer informatie kijk op deze pagina.

• Al in 2012 begonnen we als eerste ter wereld met het specificeren van beta-glucanen op onze labels. Dit zijn de belangrijkste actieve bestanddelen van de meeste medicinale paddenstoelen. Toendertijd vermeldde 98% van de verkrijgbare paddenstoelenprodukten geen enkele specificatie en de rest vermeldde hooguit 'polysaccharides', een algemene term die ook veel niet-bioactieve bestanddelen omvat. Feitelijk ongeschikt als indicator van kwaliteit.

Momenteel is het vermelden van beta-glucanen als indicatie van kwaliteit redelijk ingeburgerd. Er bestaat inmiddels ook een officieel geaccepteerde analyse-standaard zodat er feitelijk geen reden meer is om niet te testen. We adviseren consumenten dan ook om de verkoper altijd om bewijs te vragen als die een kwaliteitsclaim gebruikt.

• Oriveda is ook de eerste die cordycepin als kwaliteitsindicator gebruikt voor Cordyceps. We zijn verder de eerste en tot dusverre de enige die de NGF-bevorderende bestanddelen specificeert waar Lion's Mane bekend om staat - terpenen.

Kort samengevat kunnen we stellen dat we vanaf het allereerste begin voorop hebben gelopen bij het instellen en aanscherpen van kwaliteits-standaarden in deze niche van de supplementenwereld.
Onze benadering maakt het voor consumenten gemakkelijker om een kwaliteitsprodukt te kiezen en om misleidende informatie als zodanig te kunnen onderkennen. Kijk op onze FAQ-pagina voor meer achtergrond !

• Bij geen enkel ander bedrijf krijgt u zoveel waar voor uw geld. Niet alleen zijn onze prijzen vaak lager dan vergelijkbare producten, maar daarnaast zijn de percentages actieve bestanddelen doorgaans aanzienlijk hoger: in sommige gevallen ruim drie maal zo hoog als de beste concurrent.

En zoals gezegd, we garanderen daarnaast dat die therapeutisch belangrijke actieve bestanddelen ook echt door uw lichaam kunnen worden opgenomen. Onze kwaliteitsclaims worden bevestigd door testrapporten. Deze 'Certificates of Analysis' zijn op aanvraag beschikbaar.

• In ZO-Azië worden medicinale paddenstoelen al eeuwen gebruikt. Dit gebied herbergt dan ook de meest kritische consumenten - en daarom zijn we trots te kunnen melden dat ons klantenbestand in Z-Korea, China, Japan en Taiwan sterk groeiende is.
• We bieden maximale service: we zijn 7 dagen per week online en de vragen van onze klanten worden zeer gedetailleerd beantwoord. Deze vragen zijn ook voor ons erg belangrijk: ze bieden soms onverwachte invalshoeken en helpen ons nieuwe producten te ontwikkelen.

• Om contact met ons op te nemen kunt u deze link gebruiken. Omdat we in 24 tijdzones tegelijkertijd actief zijn is telefonisch contact helaas ondoenlijk.

• ORIVeDA is een geregistreerde merknaam van Oriveda BV, Amsterdam, lid van de Amsterdamse Kamer van Koophandel sinds 01-1997, onder nr. 66136016.
BTW #NL856410147B01
Over CONSCIO
Waarom CONSCIO ?
 • 120 v-caps @ 355 mg 
 • (dekt 2 maanden)
 •  
 • • incl. Ashwaganda extract
  (≥ 10% withanolide glycoside conjugates)
 • • incl. L-Theanine
  (hoogst mogelijke zuiverheid - 99 %)
 • • incl. Bacopa monnieri extract
  ( ≥ 50% bacosides HPLC)
 • • incl. Rhodiola rosea extract
  (± 3% salidrosides / ± 1% rosavins)
 •  

Waarom Conscio ?

Het belangrijkste doel bij het ontwikkelen van CONSCIO was het neutraliseren van de negatieve effecten van chronische stress op onze geestelijke en fysieke gezondheid.

CONSCIO als supplement is een adaptogeen. Kort gezegd betekent dit dat CONSCIO het vermogen van ons lichaam en onze geest om zich aan te passen aan wisselende omstandigheden verbeterd, zonder daarbij zelf bijwerkingen, stress of afhankelijkheid te veroorzaken.

Het is ook een aanrader om te gebruiken voorafgaand aan meditatie of yoga. Het kalmeert zonder slaperigheid te veroorzaken en zonder het vermogen tot helder denken en concentratie aan te tasten.

Klik hier om het officiële 'Supplement Facts' label te zien.

meer details...

* Deze informatie is uitsluitend ter informatie en niet getoetst of goedgekeurd door de EFSA.
ORIVeDA supplementen zijn geen geneesmiddelen en mogen nooit gebruikt worden ter vervanging van reguliere medicatie.

De actieve bestanddelen in CONSCIO®*

Oriveda CONSCIO bevat een zorgvuldig gebalanceerde mix van vier medicinale kruidenextracten. De gebruikte extracten zijn alle van een farmaceutisch zuiverheidsniveau.

Deze vier extracten hadden al een grote reputatie in de volksgeneeskunde maar zijn in de afgelopen decennia ook regelmatig onderworpen aan wetenschappelijk onderzoek; klinische tests met proefpersonen.

De uitkomsten waren zonder uitzondering positief - de bestaande reputatie werd niet alleen bevestigd maar regelmatig zelfs overtroffen. Dit was voor ons reden om deze vier extracten als uitgangspunt te nemen voor onze CONSCIO® formule.

Gedurende een periode van vier jaar zijn verschillende samenstellingen uitgeprobeerd tot de perfecte balans was bereikt. Het klinkt tegenstrijdig, maar CONSCIO is zowel opwekkend als rustgevend.

Ashwaganda

Ashwaganda (Whitania somnifera) staat ook bekend als ‘Indiase ginseng’ en ‘De koning van de Ayurveda’. In India werd het gebruik 8000 jaar geleden al beschreven; het werd gebruikt als een algemeen opwekkend en de gezondheid bevorderend middel en daarnaast om een breed spectrum van klachten te bestrijden, zoals concentratieproblemen, het bevorderen van het geheugen en als anti-stress middel.

De wetenschap heeft Ashwaganda’s bestaande reputatie onderzocht met gebruikmaking van de meest zorgvuldige en strenge methodes die ze tot haar beschikking heeft, waaronder dubbel-blinde, gerandomiseerde klinische trials met honderden proefpersonen.

De uitkomsten van deze onderzoeken geven aan dat aan Ashwaganda de volgende eigenschappen kunnen worden toegeschreven:
 • - vermindert zowel zichtbare als biochemisch meetbare stress-indicatoren (cortisol etc.)
 • - vermindert gevoelens van angst en onrust
 • - bewezen effectief bij het bestrijden van gevoelens van geestelijke uitputting
 • - bevordert de ervaring van welbevinden
 • - beschermt het hart- en vaatstelsel
 • - bevordert het korte-termijn geheugen
 • - normaliseert en bevordert de natuurlijke afweer

Rhodiola Rosea

Het gedocumenteerde gebruik van Rhodiola beslaat millenia, te beginnen met de oude Grieken en de Vikingen. Het werd gebruikt om vermoeidheid te bestrijden en om fysieke en mentale energieniveaus te verbeteren. De traditionele Tibetaanse en Chinese geneeskunde hebben Rhodiola rosea tenminste sinds 300 voor Christus gebruikt voor ontgiften (detox) en om de bloedsomloop te bevorderen. Vanaf de 17e eeuw is het gebruik gedocumenteerd in verschillende Europese landen - Rhodiola werd toegepast ter bevordering van de vruchtbaarheid, de geestelijke gesteldheid en concentratie en om de levensduur te verlengen.

Rhodiola was een van de eerste medicinale kruiden die als ‘adaptogeen’ werden geklassificeerd in de Sovjet-Unie gedurende de jaren 40 en 50 van de vorige eeuw. Voor zeer uitgebreide details van klinische trials en case-studies uit deze periode zie onze -engelstalige- monografie.

Gedurende de afgelopen decennia zijn ook veel klinische trials uitgevoerd (proefpersonen die Rhodiola nemen). Niet alleen werden de meeste van de overgeleverde claims bevestigd maar ook werden nieuwe mogelijke toepassingen ontdekt ter bevordering van zowel de geestelijke, fysieke als cognitieve gesteldheid.

De uitkomsten van deze onderzoeken geven aan dat aan R. rosea de volgende eigenschappen kunnen worden toegeschreven:
 • - het bestrijden van stress-gerelateerde verschijnselen
 • - het bevorderen van het fysieke uithoudingsvermogen
 • - het verminderen van gevoelens van angst en depressie
 • - het bevorderen van het vermogen tot concentratie en focussen tijdens burn-out en stress-gerelateerde geestelijke vermoeidheidsgevoelens
 • - het bevorderen van het korte termijn geheugen / werkgeheugen
 • - het verminderen van gevoelens van geestelijke uitputting

Rhodiola rosea is een 100% adaptogeen en wordt gebruikt om geestelijke en lichamelijke prestaties te verbeteren. Dit wordt m.n. bereikt door het verlagen van gevoelens van geestelijke uitputting en stress zoals veroorzaakt door de dagelijkse spanningen en de daarmee verband houdende ‘vlucht-of-vecht’ reflexen.

Bacopa monnieri

Staat in India bekend als ‘Brahmi’ en wordt vooral daar al eeuwen gebruikt om het korte termijn geheugen te verbeteren, de levensduur te verlengen en om cognitieve problemen te bestrijden. De ‘Caraka Samhita’ een Ayurvedisch geschrift van ± 1400 jaar oud beschrijft tot in detail het gebruik van Bacopa om een grote verscheidenheid aan mentale problemen te behandelen, waarbij de nadruk ligt op concentratie- en geheugen-gerelateerde problemen.

In de laatste decennia is de gemiddelde levensverwachting in de Westerse wereld aanzienlijk toegenomen als gevolg van de toegenomen welvaart, betere voeding en betere medische voorzieningen.

Echter, daarmee nam ook het aantal mensen toe dat lijdt aan ouderdomsklachten zoals dementie, Alzheimer en andere ouderdoms-gebonden cognitieve en mentale problemen (zoals een daling van de verwerkingsnelheid van nieuwe informatie, verslechtering van het korte-termijn geheugen en het vermogen om te concentreren; logisch redeneren, etc..). Gezien de traditionele claims maakte dit Bacopa tot een buitengewoon interessant onderwerp van wetenschappelijk onderzoek.

Dierproeven leidden tot veelbelovende uitkomsten die werden bevestigd door diverse dubbelblinde klinische trials met proefpersonen.

De uitkomsten van deze onderzoeken geven aan dat aan Bacopa de volgende eigenschappen kunnen worden toegeschreven:
 • - Bevordert het korte-termijn geheugen en het vermogen tot het opslaan van nieuwe informatie
 • - Verhoogt het vermogen tot concentratie en verlaagt de afleidingsgevoeligheid
 • - Verhoogt het gevoel van geestelijke controle en het logisch geheugen
 • - Vermindert gevoelens van geestelijke spanning en angst
 • - Verlaagt neerslachtige gevoelens en gevoelens van depressie
 • - Verbetert het visuele geheugen

Zeker in deze tijd waar ‘information-overload’ niet langer een denkbeeldig concept is kan Bacopa vanwege de genoemde unieke eigenschappen bijdragen aan een toename van het gevoel alles onder controle te hebben. Daarmee wordt de kwaliteit van leven verhoogd.

NB - m.n. bij Bacopa zijn veel extracten van matige kwaliteit in omloop, die allerlei bijwerkingen tot gevolg kunnen hebben. Het percentage ‘bacosides’ moet dmv HPLC zijn vastgesteld om 100% betrouwbaar te zijn. Spectrografische analyse is in dit geval te onnauwkeurig maar wordt het meest gebruikt - omdat het goedkoop is en de uitkomsten -marketing-technisch gezien- ‘lekker hoog’ zijn. Maar 50% bacosides (spectrografisch) is doorgaans maar 20-30% als de nauwkeurigere (maar veel duurdere) HPLC methode wordt gebruikt…

L-Theanine

Thee wordt al 5000 jaar gedronken, niet in de laatste plaats vanwege zijn kalmerende en ontspannende effecten. Theebladeren bevatten een uniek aminozuur - l-theanine - wat verantwoordelijk wordt gehouden voor dit effect.

Diverse studies hebben aangetoond dat l-theanine de activiteit van alfa-golven in de hersenen stimuleert, wat bijdraagt aan het ervaren van innerlijke rust en het vermogen tot concentreren. Nieuwe informatie wordt beter opgenomen, verwerkt en opgeslagen. Alfagolven gaan niet samen met angst en depressie, en verhogen het mentale evenwicht. Zie voor meer achtergrond hier

De uitkomsten van deze onderzoeken geven aan dat aan zuivere L-Theanine de volgende eigenschappen kunnen worden toegeschreven:
 • - Stressverlagend en stemmingsverbeterend
 • - Kalmeert en ontspant
 • - Bevordert het vermogen tot opslag en verwerking van nieuwe informatie
 • - Bevordert de nachtrust bij mensen met ADHD
 • - Bevordert het vermogen tot ontspannen geconcentreerd zijn

Nogmaals kort samengevat: het unieke vermogen om alert en geconcentreerd te zijn zonder tegelijkertijd gespannenheid en geestelijke druk te ervaren is een direct gevolg van l-theanine’s eigenschap om het ontstaan van alfagolven te stimuleren.


Bij dagelijks gebruik (tenminste 2 capsules per dag bij de maaltijd) zal tzt een opvallende verbetering waarneembaar zijn. Dit gebeurt niet onmiddelijk maar vergt tijd - de effecten zijn bijvoorbeeld veel duidelijker na 8 - 12 weken dan na 4 - 6 weken.


Keywords:
Ashwaganda, Brahmi, chronische stress, stress management, anti-stress, kalmerend, bevorder geestelijke helderheid en concentratie.

* Deze informatie is uitsluitend ter informatie en niet getoetst of goedgekeurd door de EFSA.
ORIVeDA supplementen zijn geen geneesmiddelen en mogen nooit gebruikt worden ter vervanging van reguliere medicatie.
 • 120 v-caps @ 355 mg 
 • (dekt 2 maanden)
 •  
 • • incl. Ashwaganda extract
  (≥ 10% withanolide glycoside conjugates)
 • • incl. L-Theanine
  (hoogst mogelijke zuiverheid - 99 %)
 • • incl. Bacopa monnieri extract
  ( ≥ 50% bacosides - HPLC getest)
 • • incl. Rhodiola rosea extract
  (± 3% salidrosides / ± 1% rosavins)
 •  


Geproduceerd in overeenstemming met de volgende normen :
 • ISO 9001:2008
 • ISO 22000:2005
 • HACCP
 • cGMP
 •  
 • en verder
 •  
 • Halal
 • Koosjer
 • USDA organic (EcoCert)