Koop
meerdere produkten
en ontvang 5% korting !

Koop meerdere produkten
en ontvang 5%
korting !

• ORIVeDA's bedrijfsstrategie is uiterst transparant. De kern is om onze klanten te voorzien van de kwalitatief best mogelijke producten, informatie en achtergrond betreffende die producten en optimale service. Ook moeten de producten betaalbaar zijn.

• We zijn geen naiëve enthousiastelingen of simpelweg verkopers: we zijn genuanceerd en kritisch en experts in ons vakgebied. Onze teksten zijn niet afkomstig van Wikipedia maar uit gedegen literatuuronderzoek. Hoewel pas actief sinds december 2010 kunnen we mede door deze strategie inmiddels bogen op klanten in ruim 85 landen.

• Onze kernactiviteit is het verkopen van goed gedocumenteerde medicinale paddenstoelen-extracten. Daarnaast hebben we enkele gerelateerde speciale producten zoals een 'Stress-Management-Stack' en gezuiverd Shilajit • Mumijo.

Voor een beknopt overzicht van de punten waarop we ons onderscheiden klik hier.


• ORIVeDA extracten zijn zonder overdrijving de meest krachtige in hun soort (wereldwijd!), met gegarandeerde percentages van de belangrijkste actieve bestanddelen. We garanderen dat deze bestanddelen 'bio-available' zijn: opname door het lichaam (en daarmee therapeutisch potentieel) is dus verzekerd. Dat is minder vanzelfsprekend dan het klinkt!

• We kunnen onze kwaliteitsclaims onderbouwen met harde feiten: 'Certificates of Analysis' van onafhankelijke onderzoekslaboratoria zijn op aanvraag beschikbaar.
De research waarop de reputatie van deze medicinale paddenstoelen is gebaseerd is te raadplegen via deze webpagina.

• Vanaf het allereerste begin hebben we het gebruik van extracten benadrukt. Alleen door extracten te gebruiken kan therapeutisch potentieel worden gegarandeerd. Voor meer informatie kijk op deze pagina.

• Al in 2012 begonnen we als eerste ter wereld met het specificeren van beta-glucanen op onze labels. Dit zijn de belangrijkste actieve bestanddelen van de meeste medicinale paddenstoelen. Toendertijd vermeldde 98% van de verkrijgbare paddenstoelenprodukten geen enkele specificatie en de rest vermeldde hooguit 'polysaccharides', een algemene term die ook veel niet-bioactieve bestanddelen omvat. Feitelijk ongeschikt als indicator van kwaliteit.

Momenteel is het vermelden van beta-glucanen als indicatie van kwaliteit redelijk ingeburgerd. Er bestaat inmiddels ook een officieel geaccepteerde analyse-standaard zodat er feitelijk geen reden meer is om niet te testen. We adviseren consumenten dan ook om de verkoper altijd om bewijs te vragen als die een kwaliteitsclaim gebruikt.

• Oriveda is ook de eerste die cordycepin als kwaliteitsindicator gebruikt voor Cordyceps. We zijn verder de eerste en tot dusverre de enige die de NGF-bevorderende bestanddelen specificeert waar Lion's Mane bekend om staat - terpenen.

Kort samengevat kunnen we stellen dat we vanaf het allereerste begin voorop hebben gelopen bij het instellen en aanscherpen van kwaliteits-standaarden in deze niche van de supplementenwereld.
Onze benadering maakt het voor consumenten gemakkelijker om een kwaliteitsprodukt te kiezen en om misleidende informatie als zodanig te kunnen onderkennen. Kijk op onze FAQ-pagina voor meer achtergrond !

• Bij geen enkel ander bedrijf krijgt u zoveel waar voor uw geld. Niet alleen zijn onze prijzen vaak lager dan vergelijkbare producten, maar daarnaast zijn de percentages actieve bestanddelen doorgaans aanzienlijk hoger: in sommige gevallen ruim drie maal zo hoog als de beste concurrent.

En zoals gezegd, we garanderen daarnaast dat die therapeutisch belangrijke actieve bestanddelen ook echt door uw lichaam kunnen worden opgenomen. Onze kwaliteitsclaims worden bevestigd door testrapporten. Deze 'Certificates of Analysis' zijn op aanvraag beschikbaar.

• In ZO-Azië worden medicinale paddenstoelen al eeuwen gebruikt. Dit gebied herbergt dan ook de meest kritische consumenten - en daarom zijn we trots te kunnen melden dat ons klantenbestand in Z-Korea, China, Japan en Taiwan sterk groeiende is.
• We bieden maximale service: we zijn 7 dagen per week online en de vragen van onze klanten worden zeer gedetailleerd beantwoord. Deze vragen zijn ook voor ons erg belangrijk: ze bieden soms onverwachte invalshoeken en helpen ons nieuwe producten te ontwikkelen.

• Om contact met ons op te nemen kunt u deze link gebruiken. Omdat we in 24 tijdzones tegelijkertijd actief zijn is telefonisch contact helaas ondoenlijk.

• ORIVeDA is een geregistreerde merknaam van Oriveda BV, Amsterdam, lid van de Amsterdamse Kamer van Koophandel sinds 01-1997, onder nr. 66136016.
BTW #NL856410147B01
Over Chaga
Oriveda's Chaga poeder
 • 60 gram los
  extractpoeder
 • (dekt 2 maanden)
 •  
 • in het wild geoogst
 • > 3.50 % triterpenen
 • > 2.40 % betuline zuur
 • > 20 % beta-glucaan
 • > 3.70 % anti-oxidanten
 •  
 • • • dual extract • •

Waarom ORIVeDA 's Chaga ?

ORIVeDA's Chaga is 's werelds krachtigste Chaga extract en daarnaast het enige volledig gecertificeerde extract. Objectieve laboratorium analyses bevestigen dat - de resultaten zijn te vinden op de kwaliteitscontrole pagina. (Dit Chaga extract poeder is overigens identiek aan het poeder in de capsules)

We garanderen de aanwezigheid en de percentages van de belangrijkste biologisch actieve bestanddelen. De gebruikte extractie-methode garandeert maximale opname door het lichaam.

Klik hier om het officiële 'Supplement Facts' etiket te bekijken.


meer details...

Volgens onderzoek* schommelt het gemiddelde percentage van beta-glucanen in Chaga rond de 10-14%. Ons extract bevat wat alleen als 'het hoogst mogelijke' kan worden gekarakteriseert: gemiddeld werden ruim 20 % beta-D-glucanen gevonden. Dit hoge percentage is toe te schrijven aan het gebruik van -uiteraard!- goede Chaga maar m.n. door het toepassen van de allernieuwste 21ste eeuwse biotechnologie bij de extractie en zuivering.

Onderzoek heeft recentelijk weer aangetoond dat extracten tot wel 10x effectiever zijn dan de goedkope gedroogde-en-verpoederde produkten die helaas het merendeel van het aanbod uitmaken. Daaronder vallen ook zgn. 'biomassa' produkten - deze bestaan voor het grootste gedeelte uit stijfsel, niet uit paddenstoel. Zie ook onze 'Artikelen' pagina.

De aanbevolen dosering is minimaal 1 gram (1/2 theelepel) per dag (zie ook onze FAQ).

ORIVeDA Chaga is 100% natuurlijke Chaga en bevat geen gekweekte Chaga of zgn. 'biomassa'. Gekweekte Chaga levert een totaal ander product met een totaal andere samenstelling op - de behaalde research-resultaten gelden zeker niet voor gekweekte Chaga. Produkten die hierop gebaseerd zijn onderscheiden zich o.m. doordat ze beige zijn inplaats van diep donkerbruin. Klik voor meer achtergrond hier.

De testrapporten van onafhankelijke laboratoria zijn te vinden op de kwaliteitscontrole pagina.

Geëxtraheerd met een combinatie van heet water (voor de beta-glucanen en de polyfenolen) en alcohol (voor fytosterolen, triterpenoids, betulinezuur etc.).

Het eindproduct bevat geen ethanol/alcohol !

* http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0023643807001430

verberg details

* Deze informatie is uitsluitend ter informatie en niet getoetst of goedgekeurd door de EFSA.
ORIVeDA supplementen zijn geen geneesmiddelen en mogen nooit gebruikt worden ter vervanging van reguliere medicatie.

Over Chaga

De wetenschap heeft in de afgelopen decennia veel onderzoek gedaan naar de eigenschappen van deze medicinale zwam, vooral in Azië.
Hieronder staan veel onderzochte eigenschappen* van Chaga. Klik op de links voor een korte toelichting.

Voor een zeer uitgebreide achtergrond klik hier (pagina opent in nieuw venster - Engelstalig) en/of bekijk onze 'research' sectie.

• Effect op de natuurlijke afweer

Een veel onderzochte eigenschap van medicinale paddenstoelen zoals Chaga is het potentieel tot immuunmodulatie. Volgens wetenschappelijk onderzoek lijken extracten van dit soort paddenstoelen de natuurlijke weerstand te kunnen normaliseren. Ze bevorderen ze de aanmaak van anti-stoffen of remmen die juist af tot een normaal niveau (zoals bij allergiëen en auto-immuunaandoeningen).

Deze eigenschap wordt m.n. toegeschreven aan de aanwezigheid van bioactieve beta-glucanen. ORIVeDA's Chaga bevat gegarandeerd ruim 20% beta-glucanen en is daarmee 's werelds krachtigste Chaga extract.

• Ontstekingsremmend, anti-viraal

Volgens onderzoek zijn m.n. de beta-glucanen (zie onze FAQ) hierbij betrokken, maar in Chaga onderzoek wordt ook het aanwezige betulinezuur regelmatig genoemd.

Deze beta-glucanen zijn verantwoordelijk voor het merendeel van de effecten van medicinale paddenstoelen; kijk ook bij onze research pagina. Betulinezuur is alleen aanwezig in dual extracten: naast de gebruikelijke heet water extractie moet er dan ook een alcoholextractie hebben plaatsgevonden.

Oriveda's Chaga is alweer de enige die de hoeveelheid en de aanwezigheid van betulinezuur (en andere triterpenen) garandeert op het officiële label en die bewering met testrapporten kan onderbouwen - zie de kwaliteitscontrole pagina.

• Zuur/base evenwicht (in de maag)

Maagzweren worden vaak gelinkt aan stress, maar worden in feite veroorzaakt door een bacterie, de Helicobacter Pylori. Als de afweer op peil is, heeft deze bacterie aanzienlijk minder kans om problemen te veroorzaken.

Traditioneel werd Chaga vaak gebruikt bij het bestrijden van brandend maagzuur (gastritis) en verwante spijsverteringsproblemen.

• Bijwerkingen van chemo-therapie en andere agressieve medicatie, neutraliserend effect

Agressieve medicijnen zoals die welke deel uitmaken van een chemokuur kunnen een negatief effect hebben op onze natuurlijke afweer en het functioneren van lever en nieren. De dosering van dit soort medicijnen is niet zelden een 'trial and error' proces met regelmatig onverwachte en ongewenste bijwerkingen. Die bijwerkingen zijn vaak het gevolg van een ontregeld afweersysteem.

Die ontregelde afweer kan op zijn beurt leiden tot een verhoogde vatbaarheid voor infecties, ontstekingen, problemen met de spijsvertering, etc...

Een minder bekend feit is dat veel kankerpatiënten niet overlijden door kanker, maar door zgn. secundaire infecties, die een kans krijgen omdat de natuurlijke afweer ontregeld is als gevolg van de behandeling met chemo en bestraling.

Zoals in punt 1 al werd gezegd is het normaliseren van de afweer een eigenschap van medicinale paddenstoelen die veel wordt onderzocht. Andere eigenschappen die onderwerp van onderzoek zijn zijn de vermeende ontgiftende en lever-beschermende eigenschappen.
Zie onze 'research' pagina.

• Anti-oxidante eigenschappen

ORIVeDA Chaga extract bevat ook het sclerotium, de harde zwarte buitenkant van de zwam. Dit is belangrijk, omdat dit sclerotium een enorme hoeveelheid van een uniek paddenstoelen-melanine bevat, rijk aan polyfenolen.
Daarnaast is Chaga een bron van sporenelementen zoals selenium en zink, die bijvoorbeeld de aanmaak van lichaamseigen SOD bevorderen. SOD (SuperOxyde Dismutase) is een enzym dat 'vrije radicalen' neutraliseert en daarmee verouderingsverschijnselen tegengaat.
Onderzoek naar de effecten van polyfenolen vond eveneens DNA-regenererende en revitaliserende effecten.

De wetenschap is overigens verdeeld over het belang van anti-oxidanten in supplementen.

Antioxidante potentie wordt vaak uitgedrukt in een ORAC-waarde (Oxygen Radical Absorbance Capacity).

ORIVeDA laat jaarlijks zijn extracten analyseren in onafhankelijke laboratoria. Ook de ORAC-waarde laten we van tijd tot tijd vaststellen - bij een natuurlijk produkt zoals Chaga varieert deze waarde uiteraard continu, afhankelijk van de omstandigheden waaronder de Chaga zich heeft ontwikkeld en hoe die is bewerkt.

De ORAC-analyses die het toonaangevende Brunswick Labs een aantal keren op ORIVeDA Chaga extract heeft uitgevoerd hadden als uitkomst waardes variërend van 119.600 tot146.700 µmole TE p/100 gram. De S-ORAC waarde (geeft o.m. de SOD activiteit weer) was zelfs 719.500 µmole TE p/100 gram. Daarmee staat het ORIVeDA Chaga extract meteen in de Top 5 van natuurlijke anti-oxidanten. Voor zover we konden nagaan is dit ook de hoogste score ooit behaald met een Chaga product.

(We laten de onverifieerbare cijfertjes die op het internet circuleren ("Tufts University!") maar even buiten beschouwing, die blijken verzonnen te zijn.)

Het ORAC analyse rapport is op aanvraag verkrijgbaar.

Oriveda's Chaga extract heeft (verifieerbaar!) de hoogste ORACscore
Dit grafiekje geeft een vergelijking met andere 'super-foods'.

• Het effect op verhoogde cholesterol- en bloeddrukwaardes

Onderzoek naar betulinezuur (een bioactieve component van Chaga) wees erop dat dit in mogelijk in staat is 'slecht' LDL cholesterol af te breken in de bloedbaan. Ook de Beta-D-Glucanen worden onderzocht vanwege een potentieel positief effect op het normaliseren van cholesterolwaardes. Omdat te hoog cholesterol vaak leidt tot een hoge bloeddruk op lange termijn zou tegelijk met de cholesterol ook de bloeddruk in veel gevallen positief kunnen worden beinvloed.

• Psoriasis

In de vroege jaren '70 is in de toenmalige Sovjet-Unie een interessante case study uitgevoerd, waarbij Chaga aan 50 psoriasis patienten werd gegeven om het effect te bestuderen. De uitkomsten waren bijzonder goed: slechts 4 patienten leken geen baat te hebben bij de behandeling, maar alle anderen zagen hun psoriasis-symptomen verdwijnen. Chaga onderdrukt nl. alleen de uiterlijke symptomen; zodra werd gestopt met Chaga kwamen de verschijnselen terug.
Het volledige rapport kan in onze 'research' sectie gedownload worden.

Een van onze clienten is een blog begonnen om zijn strijd tegen psoriasis in kaart te brengen. Zijn blog, met veel voor en na foto's, is hier te vinden.

• Bijwerkingen en contra-indicaties

In geen enkele publicatie wordt melding gemaakt van bijwerkingen - we kunnen daarom aannemen dat Chaga geen bijwerkingen kent. Mensen die allergisch zijn voor paddenstoelen e.d. kunnen ook zonder problemen een Chaga extract gebruiken: de allergene stof (chitin) is niet langer aanwezig in een hooggeconcentreert extract. Dit geldt dus niet voor onbewerkte Chaga of minder geconcentreerde extracten!! Door Chaga te gebruiken vindt geen ontregeling plaats van de natuurlijke chemische en hormonale balans; de zo belangrijke homeostatis. Dit maakt medicinale paddenstoelen extracten tot universeel inzetbare supplementen.

De enige bekende contra-indicatie is anti-afstotings medicatie zoals cyclosporin, bijvoorbeeld na een transplantatie. De mogelijk immuunbalancerende werking van medicinale paddenstoelen zoals Chaga kan de werking van deze immuunremmers teniet doen. In de literatuur wordt incidenteel melding gemaakt van schommelingen in de bloedsuikerspiegel bij hen die daar bovengemiddeld gevoelig voor zijn. Dit kan zich o.m. uiten als vermoeidheid en plotselinge duizeligheid. Diabetici en insuline gebruikers en diegenen die ook zeer gevoelig zijn voor bijvoorbeeld caffeïne en alcohol moeten hier rekening mee houden.


Keywords:
Inonotus obliquus, Chaga, natuurlijke afweer, anti-cholesterol, anti-oxidant, psoriasis, immuun systeem

* Deze informatie is uitsluitend ter informatie en niet getoetst of goedgekeurd door de EFSA.
ORIVeDA supplementen zijn geen geneesmiddelen en mogen nooit gebruikt worden ter vervanging van reguliere medicatie.
 • 60 gram los
  extractpoeder
 • (dekt 2 maanden)
 •  
 • in het wild geoogst
 • > 3.50 % triterpenen
 • > 2.40 % betuline zuur
 • > 20 % beta-glucaan
 • > 3.70 % anti-oxidanten
 •  
 • • • dual extract • •

Geproduceerd in overeenstemming met de volgende normen :
 • ISO 9001:2008
 • ISO 22000:2005
 • HACCP
 • cGMP
 •  
 • en verder
 •  
 • Halal
 • Koosjer
 • USDA organic (EcoCert)

Immunologische Effecten van
39 Paddenstoelenextracten Vergeleken
[bron]