Koop
meerdere produkten
en ontvang 5% korting !

Koop meerdere produkten
en ontvang 5%
korting !

• ORIVeDA's bedrijfsstrategie is uiterst transparant. De kern is om onze klanten te voorzien van de kwalitatief best mogelijke producten, informatie en achtergrond betreffende die producten en optimale service. Ook moeten de producten betaalbaar zijn.

• We zijn geen naiëve enthousiastelingen of simpelweg verkopers: we zijn genuanceerd en kritisch en experts in ons vakgebied. Onze teksten zijn niet afkomstig van Wikipedia maar uit gedegen literatuuronderzoek. Hoewel pas actief sinds december 2010 kunnen we mede door deze strategie inmiddels bogen op klanten in ruim 85 landen.

• Onze kernactiviteit is het verkopen van goed gedocumenteerde medicinale paddenstoelen-extracten. Daarnaast hebben we enkele gerelateerde speciale producten zoals een 'Stress-Management-Stack' en gezuiverd Shilajit • Mumijo.

Voor een beknopt overzicht van de punten waarop we ons onderscheiden klik hier.


• ORIVeDA extracten zijn zonder overdrijving de meest krachtige in hun soort (wereldwijd!), met gegarandeerde percentages van de belangrijkste actieve bestanddelen. We garanderen dat deze bestanddelen 'bio-available' zijn: opname door het lichaam (en daarmee therapeutisch potentieel) is dus verzekerd. Dat is minder vanzelfsprekend dan het klinkt!

• We kunnen onze kwaliteitsclaims onderbouwen met harde feiten: 'Certificates of Analysis' van onafhankelijke onderzoekslaboratoria zijn op aanvraag beschikbaar.
De research waarop de reputatie van deze medicinale paddenstoelen is gebaseerd is te raadplegen via deze webpagina.

• Vanaf het allereerste begin hebben we het gebruik van extracten benadrukt. Alleen door extracten te gebruiken kan therapeutisch potentieel worden gegarandeerd. Voor meer informatie kijk op deze pagina.

• Al in 2012 begonnen we als eerste ter wereld met het specificeren van beta-glucanen op onze labels. Dit zijn de belangrijkste actieve bestanddelen van de meeste medicinale paddenstoelen. Toendertijd vermeldde 98% van de verkrijgbare paddenstoelenprodukten geen enkele specificatie en de rest vermeldde hooguit 'polysaccharides', een algemene term die ook veel niet-bioactieve bestanddelen omvat. Feitelijk ongeschikt als indicator van kwaliteit.

Momenteel is het vermelden van beta-glucanen als indicatie van kwaliteit redelijk ingeburgerd. Er bestaat inmiddels ook een officieel geaccepteerde analyse-standaard zodat er feitelijk geen reden meer is om niet te testen. We adviseren consumenten dan ook om de verkoper altijd om bewijs te vragen als die een kwaliteitsclaim gebruikt.

• Oriveda is ook de eerste die cordycepin als kwaliteitsindicator gebruikt voor Cordyceps. We zijn verder de eerste en tot dusverre de enige die de NGF-bevorderende bestanddelen specificeert waar Lion's Mane bekend om staat - terpenen.

Kort samengevat kunnen we stellen dat we vanaf het allereerste begin voorop hebben gelopen bij het instellen en aanscherpen van kwaliteits-standaarden in deze niche van de supplementenwereld.
Onze benadering maakt het voor consumenten gemakkelijker om een kwaliteitsprodukt te kiezen en om misleidende informatie als zodanig te kunnen onderkennen. Kijk op onze FAQ-pagina voor meer achtergrond !

• Bij geen enkel ander bedrijf krijgt u zoveel waar voor uw geld. Niet alleen zijn onze prijzen vaak lager dan vergelijkbare producten, maar daarnaast zijn de percentages actieve bestanddelen doorgaans aanzienlijk hoger: in sommige gevallen ruim drie maal zo hoog als de beste concurrent.

En zoals gezegd, we garanderen daarnaast dat die therapeutisch belangrijke actieve bestanddelen ook echt door uw lichaam kunnen worden opgenomen. Onze kwaliteitsclaims worden bevestigd door testrapporten. Deze 'Certificates of Analysis' zijn op aanvraag beschikbaar.

• In ZO-Azië worden medicinale paddenstoelen al eeuwen gebruikt. Dit gebied herbergt dan ook de meest kritische consumenten - en daarom zijn we trots te kunnen melden dat ons klantenbestand in Z-Korea, China, Japan en Taiwan sterk groeiende is.
• We bieden maximale service: we zijn 7 dagen per week online en de vragen van onze klanten worden zeer gedetailleerd beantwoord. Deze vragen zijn ook voor ons erg belangrijk: ze bieden soms onverwachte invalshoeken en helpen ons nieuwe producten te ontwikkelen.

• Om contact met ons op te nemen kunt u deze link gebruiken. Omdat we in 24 tijdzones tegelijkertijd actief zijn is telefonisch contact helaas ondoenlijk.

• ORIVeDA is een geregistreerde merknaam van Oriveda BV, Amsterdam, lid van de Amsterdamse Kamer van Koophandel sinds 01-1997, onder nr. 66136016.
BTW #NL856410147B01
Over Agaricus blazei
Waarom Oriveda's ABM
 • 180 v-caps @ 350 mg 
 • (dekt 2 maanden)
 •  
 • > 27% beta-glucanen
 • > 0.90 % polyfenolen
 •  
 • • heet water extract •

Waarom ORIVeDA 's ABM ?

ORIVeDA ABM is 's werelds krachtigste Agaricus blazei extract en daarnaast het enige volledig gecertificeerde extract. We garanderen verder de percentages van de belangrijkste biologisch actieve bestanddelen.

Oriveda is de enige leverancier die zijn producten daadwerkelijk laat testen op zowel kwaliteit als zuiverheid/veiligheid. Zie de kwaliteitscontrole pagina voor de meest recente test uitslagen.

De gebruikte extractie-methode garandeert maximale opname door het lichaam.

Klik hier om het officiële 'Supplement Facts' etiket te bekijken.


meer details...

Wetenschappelijke onderzoekers gebruiken praktisch uitsluitend hooggeconcentreerde extracten om de effecten van medicinale paddenstoelen te onderzoeken. ORIVeDA extracten zijn vergelijkbaar qua compositie en kwaliteit en zijn zonder meer de best gedocumenteerde extracten ter wereld.

Bij ons extract garanderen we o.m. het percentage Beta-D-Glucanen. Onze produkten zijn getest op zuiverheid en actieve bestanddelen in onafhankelijke laboratoria. Zie de kwaliteitscontrole pagina voor de meest recente test uitslagen.

De aanbevolen dosering is minimaal 3 capsules per dag (zie ook onze FAQ).

Een uitgebreide bijsluiter maakt deel uit van iedere bestelling.

Onderzoek heeft recentelijk weer aangetoond dat extracten tot wel 10x effectiever zijn dan de goedkope gedroogde-en-verpoederde produkten die helaas het merendeel van het aanbod uitmaken. Daaronder vallen ook zgn. 'biomassa' produkten - deze bestaan voor het grootste gedeelte uit waardeloos stijfsel, niet uit paddenstoel. Denk aan percentages tot wel 70 %. Zie ook onze 'Artikelen' pagina.

Dit is een heet water extract - de belangrijkste bioactieve bestanddelen zijn wateroplosbare beta-glucanen en polyphenolen (anti-oxidanten).


verberg details

* Deze informatie is uitsluitend ter informatie en niet getoetst of goedgekeurd door de EFSA.
ORIVeDA supplementen zijn geen geneesmiddelen en mogen nooit gebruikt worden ter vervanging van reguliere medicatie.

Over de Agaricus blazei Murrill (ABM)

De wetenschap heeft in de afgelopen decennia veel onderzoek gedaan naar de eigenschappen van deze medicinale paddenstoel, vooral in Azië.
Hieronder staan veel onderzochte eigenschappen* van ABM. Klik op de links voor een korte toelichting.

Voor meer achtergrond klik hier (pagina opent in nieuw venster - Engelstalig) en/of bekijk onze 'research' sectie.

• Effect op de weerstand

Een veel onderzochte eigenschap van medicinale paddenstoelen zoals de Agaricus blazei is het potentieel tot immuunmodulatie: blijkens wetenschappelijk onderzoek lijken extracten van deze paddenstoelen de natuurlijke weerstand als geheel te kunnen ondersteunen / normaliseren en normaliseren ze de aanmaak van anti-stoffen. 'Normaliseren' is beter dan domweg 'bevorderen' - in het geval van bijvoorbeeld allergiën moet de natuurlijke afweer juist worden afgeremd.

Dit effect wordt m.n. toegeschreven aan beta-glucanen, de belangrijkste bioactieve stof in de meeste medicinale paddenstoelen. ORIVeDA's ABM bevat een hoog percentage beta-glucanen.

• Ontstekingsremmend, anti-viraal

Volgens onderzoek zijn m.n. de beta-glucanen (zie onze FAQ) hierbij betrokken.

Deze beta-glucanen zijn verantwoordelijk voor het merendeel van de effecten van medicinale paddenstoelen; kijk ook bij onze research pagina. ORIVeDA's ABM bevat een hoog percentage beta-glucanen.

• Het effect op verhoogde cholesterol- en bloeddrukwaardes

Beta-D-Glucanen zoals die in de Agaricus blazei voorkomen worden ook onderzocht vanwege een potentieel effect op het normaliseren van cholesterolwaardes. Omdat te hoog cholesterol vaak leidt tot een hoge bloeddruk zou tegelijk met de cholesterol ook de bloeddruk op lange termijn in veel gevallen positief kunnen worden beïnvloed.

Verder werden o.m. de volgende eigenschappen onderzocht: bloedsuiker verlagend (anti-diabetes) en het remmende effect op de hoeveelheid vetten in de bloedsomloop (anti-hypertriglyceridemisch).
M.n. voor diabetes patienten is dit potentieel belangrijk onderzoek.

• Bijwerkingen van chemo-therapie en andere agressieve medicatie, neutraliserend effect

Agressieve medicijnen zoals die welke deel uitmaken van een chemokuur kunnen een negatief effect hebben op onze natuurlijke afweer en het functioneren van lever en nieren. De dosering van dit soort medicijnen is niet zelden een 'trial and error' proces met regelmatig onverwachte en ongewenste bijwerkingen. Die bijwerkingen zijn vaak het gevolg van een ontregeld afweersysteem.

Die ontregelde afweer kan op zijn beurt leiden tot een verhoogde vatbaarheid voor infecties, ontstekingen, problemen met de spijsvertering, etc...

Een minder bekend feit is dat veel kankerpatiënten niet overlijden door kanker, maar door zgn. secundaire infecties, die een kans krijgen omdat de natuurlijke afweer ontregeld is als gevolg van de behandeling met chemo en bestraling.

Daarom is onderzoek naar deze eigenschap uiterst belangwekkend. Zoals in punt 1 al werd gezegd is het normaliseren van de afweer een eigenschap van medicinale paddenstoelen die veel wordt onderzocht. Andere eigenschappen die onderwerp van onderzoek zijn zijn de vermeende ontgiftende en lever-beschermende eigenschappen.
Zie onze 'research' pagina.

• Het effect op allergiëen

Allergiën zijn in feite auto-immuunaandoeningen: de natuurlijke afweer is ontregeld (de oorzaak is vaak genetisch) en reageert overdreven of ten onrechte op niet bedreigende stoffen (zgn. allergenen) en situaties.

Zoals in punt 1 al werd gezegd is het ondersteunen ern normaliseren van de natuurlijke afweer een eigenschap van medicinale paddenstoelen die veel wordt onderzocht. De Agaricus blazei bevat een hoog percentage Beta-D-Glucanen en m.n. deze bioactieve stoffen worden in verband gebracht met positieve effecten op op onze natuurlijke afweer.

• Bijwerkingen of contra-indicaties

In geen enkele publicatie wordt melding gemaakt van bijwerkingen - we kunnen daarom aannemen dat gebruik van Agaricus blazei supplementen geen bijwerkingen kent.

Mensen die allergisch zijn voor paddenstoelen e.d. kunnen ook zonder problemen een ABM extract gebruiken: de allergene stof (m.n. chitine) is niet langer aanwezig in een extract. Dit geldt dus niet voor niet-geëxtraheerde paddenstoelen (verpoederde biomassa valt hier ook onder) of minder geconcentreerde extracten!!

Door ABM te gebruiken vindt geen ontregeling plaats van de natuurlijke chemische en hormonale balans; de zo belangrijke homeostatis. Dit maakt medicinale paddenstoelen extracten tot universeel inzetbare supplementen.

De enige bekende contra-indicatie is anti-afstotings medicatie zoals cyclosporin, wat wordt gebruikt bijvoorbeeld na een transplantatie. De potentieel immuunbalancerende werking van medicinale paddenstoelen zoals de Agaricus blazei kan de werking van deze immuunremmers teniet doen.


Keywords:
Agaricus Blazei Murrill, ABM, ondersteunt de afweer, anti-allergie, ondersteunt kanker behandelingen, anti-cholesterol

* Deze informatie is uitsluitend ter informatie en niet getoetst of goedgekeurd door de EFSA.
ORIVeDA supplementen zijn geen geneesmiddelen en mogen nooit gebruikt worden ter vervanging van reguliere medicatie.
 • 180 v-caps @ 350 mg 
 • (dekt 2 maanden)
 •  
 • > 27% beta-glucanen
 • > 0.90 % polyfenolen
 •  
 • • heet water extract •

Geproduceerd in overeenstemming met de volgende normen :
 • ISO 9001:2008
 • ISO 22000:2005
 • HACCP
 • cGMP
 •  
 • en verder
 •  
 • Halal
 • Koosjer
 • USDA organic (EcoCert)

Immunologische Effecten van
39 Paddenstoelenextracten Vergeleken
[bron]